Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2012 13:37 - Стивън Симпсън: “Навсякъде се чувствам у дома”
Автор: desitomova Категория: Изкуство   
Прочетен: 2061 Коментари: 0 Гласове:
1



Десислава Томова

image

Roaring Fire Film Production (http://roaringfirefilm.com/) е международна компания за документални, игрални филми и телевизионна продукция. Филмите им се разпространяват по целия смят – Германия, Китай, САЩ, Обединеното кралство, Испания, Бенелюкс, Португалия, Русия, Тайланд, Канада, Индонезия, Гърция, Африка и Близкия изток. 

Собственикът на продуцентската компания е режисьора Стивън Люис Симпсън. Той е от Шотландия – свободомислещ, интелигентен, постоянно е на път с един или друг проект. Той не прави филми, защото е обсебен от индустрията или от мимолетната слава и успех. Той ги прави, защото има истории за разказване, а той е добър в това. Последният му игрален филм е Rez Bomb, разположен на Pine Ridge Indian Rez, а също и като последствие на игралния филм направи документален посветен на  племето там. Политически и религиозни възгледи: да бъдеш човечен


Имал ли сте някога конфликт с колега в процеса на снимане на филм? Как го разрешихте?
 
Като цяло единствените проблеми, които възникват са междуличностните със съответния актьор, с който се работи трудно. Винаги зависи от неговата личностна характеристика, от гледна точка на това как си избрал да разрешиш проблема.

Ако помоля приятелите ви да Ви опишат, какво ще кажат?

Упорит, забавен, сериозен, състрадателен.
 
Какви качества смятате, че трябва да има успешния артист?

На режисьорите им е необходима много по-широка гама от качества, в сравнение с повечето артисти. Най-добрият художник или музикант или актьор може да бъде луд и да върши страхотна работа. Режисьорите се нуждаят да се съсредоточат върху много дълги периоди от време и да знаят как да планират програмата на всеки и да бъдат наясно с огромен брой аспекти на живота, които се проявяват във филма им. Това е абсолютен ангажимент.

Ако трябваше да живеете живота си отново, какво бихте променил?

Значителна част от бизнес решенията, които съм взел като подписване на договор с агент по продажбите, което се оказа погрешно или избор на актьор за ролята при липсата на специфичен актьор. Щях да пътувам много повече докато бях по-млад.

Къде се виждате след пет години?

С възрастта изненадите ме интригуват все повече, отколкото да следвам планираното предназначение. Например, дойдох в София за около 4-5 дни и това беше преди повече от 7 седмици и все още съм тук. Когато бях млад, имах цели и ги постигах. На 18 бях най-младият брокер и търговец във Великобритания. На 23 режисирах първия ми игрален филм. Тъй като тези изненади бяха предвидими, те не бяха толкова удовлетворителни от изненадите, които могат да бъдат изумителни.

Имал ли сте забавни ситуации, в които сте изпадал докато сте бил в чужбина?

Винаги съм в чужбина, тъй като съм бил по работа в около 38 града в света през последните 12 месеца. Навсякъде се чувствам у дома.

Интервюто е публикувано на 19.03.2012 г. в сайта на международния София Филм Фест




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: desitomova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 491136
Постинги: 142
Коментари: 15
Гласове: 227
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930