Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2012 16:09 - Представяме ви лицата на четирима от актьорите в драмата „Анатомията на Грей”: Елън Помпео, Чайлър Лий, Патрик Демпси и Джеймс Пикънс.
Автор: desitomova Категория: Изкуство   
Прочетен: 5109 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.09.2012 17:15


Десислава Томова

Нов хитов медицински сериал 

„Д-р Хаус“ (на английски: House или House, M.D.) е един от хитовите американски медицински сериал (комедия-драма), който дебютира в САЩ на 16 ноември 2004 г. по телевизия FOX и имаше невероятен зрителски успех. Централният герой на сериала е д-р Грегъри Хаус (Хю Лори), неконвенционален медицински гений, който оглавява екип от диагностици във фиктивната Университетска болница Принстън-Плейнсбъро в Ню Джърси. Главният герой е игрив, импровизира, фриволен е, своенравен. Това го прави любимец на зрителите. Всяка негова постъпка е продукт на неговото настроение и какви капацитети той ще вложи в своя интелект в момента, предварително не може да се предвиди. Той е остроумен, интелигентен и малко пройдоха, което още повече очарова жените. Пренебрежението му към установените норми често го изправя пред конфликти. Самият той е болен и болногледач. 

Друга изключително нашумяла американска медицинска драма е „Анатомията на Грей“ (на английски: Grey"s Anatomy).  Сериалът се излъчва в България по телевизия БТВ от 1 юни 2006 г. с дублаж на български. Главен персонаж в сериала е Д-р Мередит Грей, отначало стажант по хирургия в болницата Сиатъл Грейс в Сиатъл.

Заглавието на сериала е препратка към името на един от най-известните английски учебници по медицина, чийто автор носи името на главната героиня - Грей.

В центъра на събитията e млад хирург жена Мередит Грей, дъщеря на известния лекар Елис Грей. Тя работи в градска болница в Сиатъл с колегите си, начинаещите лекари като нея. Хирурзите пазят техните медицински тайни и се борят с усложнения при пациенти и в личния си живот. И често отношенията с противоположния пол вълнуват толкова, колкото и въпросът за придобиване на професионален опит.

Стажантката по хирургия Мередит Грей (Елън Помпео) се опитва да се пребори с несправедливостта на живота с помощта на своята най-добра приятелка Кристина Янг, както и другите стажанти – Джордж О"Мали, Изабел (Изи) Стивънс и Алекс Карев. Техен наставник е наричаната „нациста“ Миранда Бейли. В основата на сериала стои любовната история между Мередит и един от лекарите в болницата Сиатъл Грейс – Дерек Шепърд. В превод Грей означава „сив“, което се покрива с основната идея на филма – че в живота няма „черно“ и „бяло“, а само сиво, защото всяка постъпка може да се разглежда от две страни. Основното действие се развива в болница, но естествено има и епизоди, в които действието е изместено в домовете на героите за да покаже някои аспекти от личния им живот.

image

Елън Помпео  (Мередит Грей) е родена на 10 ноември. Тя получи номинация за Златен глобус за най-добра актриса в телевизионен сериал, жанр драма, през 2007 г. Заедно с колегите си от "Анатомията на Грей" тя получи и наградата на гилдията на актьорите за изключително представяне на група актьори в телевизионна драма за 2007 г. Родена в Бостън, Помпео прави първия си голям студиен дебют във филма на Брад Сибърлинг „Лунният път”, където партнира на Джейк Гилънхол, Дъстин Хофман и Сюзън Сарандън. След това играе главна роля заедно с Люк Уилсън, Винс Вон и Уил Феръл в изключително успешния филм „Старата школа”, както и в хита на Стивън Спилбърг „Хвани ме, ако можеш” заедно с Леонардо Дикаприо.

 image

Сестрата на Мередит – д-р Лекси Грей се изпълнява от актрисата Чайлър Лий
д-р Лекси Грей. Актрисата е родена в Шарлот, Северна Каролина и отгледана във Вирджиния и Маями. Чайлър Лий започва кариерата си пред камера на 12-годишна възраст, като се изявява и като модел. Успехът й в печатните медии й носи участия в национални реклами за Кока Кола. До 16-годишна възраст Лий вече участва в няколко продукции, но талантът й е признат официално, когато започва да се снима в сериала Safe Harbor. Филмовият дебют на Лий е в комедийния хит Not Another Teen Movie. След това участва в няколко сериала, включително в хитовия "Адвокатите" и няколко филма.
Лий е омъжена за актьора Нейтън Уест и е майка на две деца.

 image

Патрик Демпси (Дерек Шепърд) е роден на 13 януари 1966 г. в САЩ.. Образът на д-р Дерек Шепърд в "Анатомията на Грей" донесе на Патрик Демпси наградата на гилдията на актьорите за 2007 г., както и наградата People"s Choice Award същата година. Той получава и номинации за Златен глобус за 2007 и 2006 за най-добър актьор в ТВ сериал, жанр драма, а освен това е номиниран и за наградата на гилдията на актьорите за 2006 г. за мъжка роля в драматичен сериал. Демпси е известен и с много свои роли в киното, вкл. в романтичната комедия „Шаферът”, „Омагьосана”, в който играе с Ейми Адамс, както и получилия отлични отзиви филм „Свободни писатели”, където партнира с Хилъри Суонк, „Сватбен сезон”, „Писък 3” и др.

В телевизията Демпси получава номинация за Еми през 2001 г. за ролята на Аарън Брукс, психически нестабилния брат на Сила Уорд, във възхвалявания от критиката филм  „Втори шанс” („Once and Again”). През 2003 той направи запомняща се гостуваща роля в сериала „Уил и Грейс”, а през 2004 игра главна роля заедно с Хилъри Суонк и Анджелика Хюстън в хита на HBO „Iron Jawed Angels”. Демпси играе главна роля и във филма на NBC, базиран на романа на Достоевски „Престъпление и наказание”, където партнира с Бен Кингсли; участва в минисериала „20 000 левги под водата” заедно с Майкъл Кейн, както и в много други филми. Демпси е роден и израснал в Люистън, Мейн. Първата му поява на сцената е в ролята на Дейвид в „Сантиментална трилогия” („Torch Song Trilogy”), след което участва в още няколко постановки. Една от последните му театрални роли е в „Колко е важно да бъдеш сериозен”, където играе Алджърнън Монкрийф.

Големият успех идва с култовия американски сериал "Антомията на Грей". Патрик Демпси, който изпълнява там ролята на д-р Дерек Шепърд е забелязан от медиите заради закачливата си усмивка и откровения сексапил който излъчва. През 2006 преподписва договор с ABC, според който заплатата му за един епизод става $225 000. Следват втора номинация за „Еми” и първа за „Златен глобус” през 2007г. Успехът води след себе си друг успех. Той е поканен от „Мазда” да стане техен представител, а малко след това вече е рекламно лице на модния гигант „Версаче”.

В момента работи с „Ейвън” по парфюм, който ще излезе на пазара през ноември тази година. Патрик се увлича от високите скорости, има участия на Индианаполис 500. През 2008г. ще участва и в пет от дванайсетте серии на „Ролекс Дейтона”.

През 1997г. майката на Патрик се разболява от рак на яйчниците, но успява да го победи на два пъти. Това е причината Патрик Демпси да основе медицински център в своя роден град Луистън в Мейн.

image

Джеймс Пикънс-младши e роден на 26 октомври, 1954 г.) e роден на 26-ти октомври 1954 г. в Кливлънд, Охайо, САЩ. На ръст е 183 см. Той е най-известен с голямата си роля на д-р Ричард Уебър в сериалаАнатомията на Грей”, както и с поддържащата си роля като заместник-директора Алвин Керш в научнофантастичния сериал „Досиетата Х” („The X-Files”) по Fox Network. Ричард Уебър е бивш алкохолик, който харесва позицията си на началник на хирургията. Неговата съпруга Адел го насърчава да се пенсионира, но Ричард е женен за работата си или по-скоро е бил. Стресът в работата му отново го кара да се обърне към бутилката след години на трезвеност. Дерек Шепърд открива отново порока му и кара Ричард да се запише в рехабилитационна програма. Дерек взима поста на началник на хирургията, но в последствие Ричард възвръща позицията си осъзнавайки, че иска да се съсредоточи върху професията на хирург.

 

Пикънс не започва актьорската си кариера като студент. През 1976 г. той завършва Бакалавърска степен по „Изящни изкуства”.


Женен е за Джина Тейлър, бивш член на Musique и имат две деца. В свободното си време на Пикънс обича да язди. Той е член на шампионата по хвърляне на ласо в САЩ и се състезава в цялата страна. Той притежава американски кон на име Смоуки.
И двамата сина на Джеймс Карл Tарпс и Гавин Пикън работят в шоу-бизнеса. Неговият син Карл в момента прави хип-хоп кариера, а негови изяви могат да се видят по различни телевизионни участия.

 Статията е публикувана във в. "TV сага", 30-ти брой, 26 юли - 1 август 2012

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: desitomova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 491937
Постинги: 142
Коментари: 15
Гласове: 227
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930