Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2015 15:04 - ГРАФА: „Едно от най-важните неща е да си помагаме, защото в крайна сметка всички сме хора”
Автор: desitomova Категория: Изкуство   
Прочетен: 1499 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2015 15:12


Десислава Томова

image

Снимка: Дилян Марков

Владимир Кирилов Ампов, по-известен като Графа е български поппевец. Син е на музиканта от трио „Спешен случай“ - Кирил Ампов. Работата в продуцентската му компания „Монте Мюзик” кипи и за него всяка отделена минутка е лукс. Все пак той се отзовава на поканата ми да проведем този разговор. Оставям на читателите да разгадаят същността на този привидно затворен и недосегаем млад мъж...

Наскоро беше официалната премиера на сингъла Ви с Михаела Филева "На ръба на лудостта". Смятате ли, че ще има успех и ще се наложи като хит?

Още от началото отзивите в интернет бяха страхотни за този проект и се надявам да се хареса на още повече хора в бъдеще. Със сигурност има потенциал да се наложи като хит, а и тази комбинация се случва за първи път.

До момента имате доста музикални колаборации (дуети, трио). Как решавате с кого искате да работите по даден проект? Кое е водещото при избора Ви, което Ви провокира?

Голяма част от решенията взимам на база интуиция и вътрешно усещане. Всеки проект носи различен характер и се стремя да уловя емоционалността на дадения артист в парчето и от там нещата се случват. Повечето пъти, нещата се случват спонтанно и още в зародиш. Нямам определена схема, по която решавам тези неща, те просто стават.

                                                                         Снимка: Нели Куртева
image

 

Видеото към песента е доста амбициозно. Как обличате музиката си с визия?

Не само в „На ръба на лудостта“, но и в повечето мои проекти се доверявам на
професионалисти, които да направят най-подходящия дизайн.

Обикновено пеете за любов. За какво копнее Графа? Какво Ви занимава в момента?

В последните години се спирам на най-разнообразни теми, освен любовта. Смятам, че е хубаво един изпълнител да се спира на всички възможни човешки емоции и да ги превръща в музика. Бих казал, че нещата, които винаги са ме интересували са семейството и работата. Любовта е неизменна част и от двете. Копнея единствено за нея.

Как щеше да се развие живота Ви ако нямахте възможност да се занимавате с музика?

Дори не мога да си представя живота си без музика, но ако трябваше да избирам, щеше да е някакъв друг вид изкуство или начин на себеизразяване.

Вие освен професионален музикант сте и бизнесмен. Как се управлява един музикален лейбъл и компания в България?

С много любов, отдаденост, разбиране, коректност и професионализъм. Във всичко трябва да има баланс и да не се стига до крайности. От там нататък, всичко зависи от хората, затова и късметът е част от успеха. Най-важното за мен е нещата да са качествено направени и да имат душа.

Снимка: Нели Куртева
image



Пречи или помага факта, че сте от музикално семейство. Все още си спомням ясно една от първите Ви песни, които станаха хит "Вече 10 години съм на този свят". Какво се случи оттогава до днес? Какъв път изминахте?

Изминах огромен път, научих много и съм още по-амбициран и по-надъхан да работя. А най-хубавото нещо на света е да работиш това, за което винаги си мечтал. От тогава до днес срещнах любовта на живота си, създадох семейство и много музика. Духовното израстване е огромно, а през годините научих, че не трябва да се спирам пред препятствията и да продължавам напред каквото и да се случва. Така мечтите се сбъдват.

Взимате участие в много благотворителни кампании. Как решавате коя кауза наистина си заслужава?

Миналата година станах посланик на добра воля на УНИЦЕФ и работя усърдно да помагам, каквото и да ми коства това. Посветил съм голяма част от времето си да подавам ръка и не мисля да спирам. Няма по-голям израз на любов от това да дадеш тласък на други в беда. Едно от най-важните неща е да си помагаме, защото в крайна сметка всички сме хора. Не трябва да забравяме, че всичко се свежда до това.

Интервюто е публикувано във в. "Лечител" на 20. 05. 2015 г.

image





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: desitomova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 488647
Постинги: 142
Коментари: 15
Гласове: 227
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031